Er loopt een tentoonstelling van 28 februari tem 4 april in the Whitehouse Gallery, Groot Park 2 Lovenjoel.  Sanne Vaassen (Please keep this secret) en Stéphanie Baechler (Care) stellen er hun werk tentoon. Je kan er telkens terecht  op vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18 u.

Please keep this secret

Sanne Vaassen woont en werkt in Maastricht. Ze voltooide haar Bachelordiploma aan de Maastrichtse Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving in 2013 en werkte aan de Jan van Eyck Academie in 2014/2015.

In 2015 ontving ze de Werkbijdrage Jong Talent en in 2019 de Werkbijdrage Bewezen Talent van het Mondriaan Fonds. Ze werd genomineerd voor de Sybren Hellinga Prijs in 2016, de Parkstad Limburg Prijs in 2016 en de OPEN Prijs in 2020, georganiseerd door De Balie en het Amsterdamse comité van 4 en 5 mei.

Haar werk is onder meer tentoongesteld in Maastricht, Eindhoven, Tilburg, Dubai, New York en Londen. In haar werk probeert Vaassen vat te krijgen op deze natuurlijke ontwikkelingen, en er vragen bij te stellen. Natuur en cultuur hebben weleens iets over elkaar te zeggen.

Vaassen dwingt ons niet om bepaalde betekenissen te verwerpen of aan te hangen. Wel vertaalt ze bestaande symbolen naar een nieuwe, vrijere vorm. Daarmee vraagt ze ons, vrijblijvend, om anders te kijken. Waarom niet eens een ander perspectief zoeken? Waarom niet enkele vragen stellen bij dat wat vanzelfsprekend lijkt?

Care 

Stéphanie Baechler woont en werkt in Amsterdam. Dit is de derde galerie-tentoonstelling met haar werk. Ze is opgeleid en werkte als textiel- en mode-designer.

Met deze bagage is ze sculpturen en installaties gaan maken waarin ze de textuur en patronen van textiel verwerkt in keramiek maar recent ook in aluminium, brons en wax èn in grote wandtapijten.

De tekens die ze verwerkt in de abstracte twee- en driedimensionele objecten worden in bepaalde werken tekst waarin ook de inhoudelijke betekenis een rol gaat spelen.

Stéphanie Baechler omschrijft zichzelf als een visueel kunstenaar die tussen textiel en klei beweegt. Ze liet de mode-industrie achter om zich volledig aan haar eigen werk te wijden.

De mode- en textielindustrie zijn te efemeer, te snel. Baechler nam een ommekeer en begon met klei te werken: een eeuwenoud en blijvend materiaal. Vanuit het contrast met de hardheid van de keramiek vond ook textiel weer een ingang in haar werk.

Foto's: The Whitehouse Gallery